top of page
  • Országh György

Visszaadja a szivárvány eredeti jelentését az amerikai bárkamásolat atyja


Ken Ham, a Noé bárkájának a másolatát kivitelező szervezet (Answers in Genesis) alapítója, egy gyönyörű képet posztolt a minap a Facebookon a gigantikus méretű szabadtéri kiállítási tárgyról. Íme:

Fotó: Facebook / Ken Ham

A Kentucky államban található bárkamásolat az Ark Encounter kiállítási tárgya, amely a Creation Museum társprojektje. A bárka 2016-ban készült el, pontosan a Bibliában olvasható méretarányok alapján, amely most különleges állandó éjszakai kivilágítást kapott - a szivárvány színeiben.

A szivárványt, mint jelképet évtizedek óta igyekszik magáénak tudni a melegeket képviselő mozgalom. A keresztények részéről egyre többször merült fel az utóbbi időkben, hogy visszaköveteljék a szivárvány jelentését, hogy minden ember számára egyértelmű legyen: amikor az égen szivárványt látunk, az nem a szexuális alternatívák szimbóluma, hanem az Isten által kezdeményezett szövetség jele.

A kreacionista múzeumigazgató a következőket írja Facebook posztjában: "Új, állandó kivilágításunk van a szivárvány színeiben az Ark Encounter helyszínén, hogy mindenki láthassa, a szivárvány Istené, és Ő határozta meg a jelentését a Teremtés könyve 6. fejezetében.

A szivárvány arra emlékeztet, hogy Isten soha többé nem fogja világméretű özönvízzel büntetni az emberiség gonoszságát — a következő alkalommal tűzzel lesz megítélve a világ.

A Bárkát folyamatosan kivilágítjuk a szivárvánnyal éjszakánként, hogy emlékeztessük a világot arra, hogy Isten tulajdona, valamint hogy ez az Ő szövetségének a jele, amelyet az Özönvíz után kötött az emberrel — a keresztényeknek pedig vissza kell venniük a szivárványt, ahogy mi is tettük az Ark Encounternél."

Nagyszerű kezdeményezés - és csodaszép kivitelezés!

A bárkáról és a belsejében kialakított kiállításról további képeket az Ark Encounter oldalán találhattok.

766 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page